Mobile Health

Gedrag blijvend veranderen door motivatie optimalisatie met HealthQuest

(pre) – Diabetes patiënten helpen met blijvend gedrag veranderen door het bieden van haalbare doelen en het optimaal benutten van hun sociale omgeving. De omgeving van de gebruiker, familie, vrienden, mede-patiënten, maar ook zorgprofessionals kunnen uitgenodigd worden om de voortgang van de beoogde gedragsverandering te volgen en de gebruiker te motiveren. Haalbare doelen en gerichte kennis en adviezen worden aangeboden door een systeem gebaseerd op AI algoritmes. Daarnaast wordt de voortgang zoveel mogelijk geautomatiseerd gemeten door het regelmatig uitlezen van sensor informatie uit jou smartphone. Combineren van kennis over bewegen, voeding en motiveren in een app om blijvend gedrag te veranderen op een leuke manier, dat is de kern van HealthQuest.

Kennisuitwisseling

Iedere dag een medische innovatie op je mobiele telefoon waarmee het voor specialisten in de gezondheidszorg gemakkelijker wordt om op de hoogte te blijven van publicaties in de vele medische vakbladen. Een voorbeeld hiervan is MediGrip.

Binnen MediGrip worden nu twee revalidatiethema’s ondersteund. Naast revalidatie brede onderwerpen is dat dwarsleasie.

Een andere bijdrage aan kennisuitwisseling is het faciliteren van een onderzoek welke meer inzicht moet geven in ernstige complicaties na cervicale manipulaties. De zorgverlener kan via de App’s registraties en meldingen maken. Middels push berichten worden herinneringen verstuurd en de data wordt veilig opgeslagen bij het onderzoeksinstituut

Gezondheid meten met mobiele devices

Patiënten en professional kunnen gezamenlijk op een snelle, eenvoudige systematische wijze het risico op ondervoeding vaststellen en monitoren met Pt-Global. Daarnaast kunnen de effecten van interventies worden geëvalueerd. Hierbij wordt de PG-SGA score gebruikt voor proactieve (voedings) interventie. Deze Scored Patient-Generated Subjective Global Assessment (PG-SGA) is wereldwijd toonaangevend voor interdisciplinaire assessment van de patiënt (gewicht, inname, symptomen, functioneren, ziekte, metabole stress en voedingskundig lichamelijk onderzoek) binnen de oncologie en overige chronische katabole aandoeningen. Een ander voorbeeld van meten is Muclenorm waarmee op een gebruiks vriendelijke manier referentiewaardes voor spierkracht metingen kunnen worden bepaald uitgaande van de meest passende referentie.

.

Hulpmiddelen voor ouderen

Ouderen of mensen met een beperking zullen steeds langer thuis moeten wonen en zich zelfstandig moeten redden door inzet van thuiszorg en mantelzorgers. Voor deze mensen is het erg belangrijk dat ze zich veilig voelen en dat ze makkelijk alarm kunnen slaan in ongewenste situaties. Met de smartphoneapplicatie ‘Movita’, gebaseerd op de Guard technologie, komt Mobile Health naar de huiskamer en verzorgingstehuizen. Kijk voor meer informatie op movita.nl
K.v.K. Groningen: 02096258 | BTW NL8254.03.522.B01